Om os

Historien om Grünbag

GRÜNBAG er skabt af designer Helen Leegaard, der med sit store hjerte for genbrug og kreativt design besluttede sig for at starte en grøn rejse. Helen har lagt sin sjæl ind i projektet om at få genbrugt nogle af de mange materialer, som ender som affald. Her begyndte således transformationen af spildmaterialer til kvalitetstasker.

I dag tilbyder vores farverige kollektioner af tasker et unikt alternativ til dig som ønsker noget ganske anderledes. Produceret i yderst slidstærke materialer oprindeligt udtænkt til at modstå industriel slitage, trives vores tasker med dagligt brug. GRÜNBAG tasker er trofaste ledsagere på din hverdags eventyrer. 

Vi er altid på udkig efter alternative materialer og kreative løsninger til genbrug. Hvert materiale bliver studeret nøje for dets potentiale til at blive transformeret til en rygsæk, et penalhus eller måske endda en sportstaske. Det gør hver eneste GRÜNBAG taske ganske unik.

Hvad GRÜNBAG tasker er lavet af og hvor disse materialer kommer fra

Hovedformålet med GRÜNBAG er at lave fede tasker af høj kvalitet. Vi bruger kun meget slidstærke materialer, der holder længe. Det gør vi for at reducere fremtidigt affald. Vi ønsker med andre ord at genoverveje brugen af de ting, vi smider ud. Derfor designer vi tasker af materialer, der holder i mange år.

90% af alle de materialer, vi bruger på GRÜNBAG, er enten genbrugte eller bæredygtige materialer. Vi arbejder hårdt på at indarbejde en 'zero waste' tilgang i vores virksomhed. Vores løbende fokus er at genanvende skrot og finde nye kreative måder at forebygge affaldsproduktion.

Vores materialer udgøres dels af de store stykker pressenning, som bliver fraskåret under produktionen af lastbilpressenninger. Derudover laver vi tasker af aflagte hvide sejl og af kasserede redningsflåder fra Viking Life-Saving Equipment. Vores foerstoffer er lavet af genanvendt plastic og det bløde materiale i computerlommer og inden i vores rygsækstropper kommer fra kasserede thermo dragter.

Hvem, der laver vores tasker, under hvilke vilkår og hvor

I øjeblikket bliver størstedelen af vores produkter lavet på vores egen systue i Århus. Til store ordre, der rækker ud over vores egen sykapacitet (mest store B2B ordrer), har vi et samarbejde med en lille polsk systue. Systuen i Polen har de helt rigtige maskiner til vores type materialer. Desuden ligger Polen så nær Danmark, at vi jævnligt kan rejse derned for at uddanne de polske syersker i vores modeller. Samtidig sikrer den tætte kontakt, at vi løbende kan kontrollere både kvaliteten af vores tasker og arbejdsforholdene på systuen.

Hvordan vi sender vores tasker rundt i verden

Alle vores tasker bliver pakket og sendt i små kasser, der er lavet af genanvendt papir. De små plastiklommer, vi påklistrer til fragtlabel er også lavet er genanvendt materiale.

Hvad vi gør for at reducere vores CO2 aftryk

Vi anvender 90% genanvendte materialer. Overordnet set betyder det, at vi begrænser produktionen af nye materialer. Vi arbejder kontinuerligt med en 'zero waste' tilgang i vores forretningsmodel. Det betyder at vi anvender så mange upcyclede, recyclede og genanvendte rester og materialer som muligt i vores produkter. Det betyder også, at vi i vores hovedkontor sorterer vores affald. Og ydermere arbejder vores kommunikationsafdeling ustoppeligt med at formidle bæredygtigt forbrug til resten af verden. Gennem genbrug og kreativt design vil vi være rollemodel for andre virksomheder verden over.

Brugen af animalske produkter i vores tasker

I enkelte af vores tasker anvender vi læderstropper som lukkemekanisme. Vi har endnu ikke fundet et alternativ til dette stærke materiale. Det er vores fremtidige mål at finde et ikke-animalsk produkt, der kan erstatte læderet på vores tasker. Vi tilbyder desuden altid et vegansk alternativ, hvis det ønskes.

FLERE HISTORIER OM GRÜNBAG

materialer_homepage
redesign_frontpage