rescued_materials_1

Vi sikrer, at vores materialer ikke bliver til affald

Ved du, hvad der i vid udstrækning sker med restmaterialer og overproduktion  i modeindustrien? De køres på lossepladsen, hvor de brændes af. Det betyder, at millioner af tons stof spildes hvert år. Hvad der sker i modeindustrien er også den triste sandhed for andre materialer såsom presenning til lastbilovertræk eller festtelte. De materialer, der er til overs, kasseres i containere og brændes. Disse materialer er helt nye og har aldrig tjent deres formål. Denne meningsløse måde at spilde ressourcer på og udlede unødig CO2 var en af ​​grundene til, at vi i GRÜNBAG startede vores rejse i 2008. Vi er på en mission for at ændre meningsløs spild og give disse materialer et nyt formål. Kernen i vores virksomhed handler om at genoverveje materialernes potentiale. At redde materialerne fra forbrænding og give dem nyt liv i slidstærke tasker.

Hvordan gør vi det i praksis? Vores redningsmission er ret jordnær. Vi kører selv ud til vores partnere i Danmark og håndplukker presenningrester direkte fra containerene med rester. En anden vigtig kilde til materiale er udtjente redningsflåder fra Viking Life Saving Equipment. Efter mange års samarbejde har deres medarbejdere trænet øjnene til at finde de rigtige materialer til vores tasker. 

De hvide sejl og de farverige surferkites er nogle af vores udsøgte materialer, der gør hver taske virkelig unik. Nogle gange modtager vi endda private donationer fra bådejere og kitesurfere, hvis sejl/kites har haft et langt et liv på havet, og som nu er klar til nyt brug i tasker i stedet for at blive kasseret. Vi har tætte relationer med alle vores partnere og håndplukker alt materiale. Og det er kun begyndelsen - prøv at forestil dig, hvor mange andre materialer, der bliver smidt ud, hvis potentiale du kan gentænke. Vi leder konstant efter nye ideer og materialer, der kan genanvendes.