Historien bag vores nye bæredygtige rygsæk

Sidste nye skud på GRÜNBAG stammen er opkaldt efter Alden Wicker. Alden Wicker er New Yorker kvinden bag mode- og rejsebloggen Ecocult og hun er en internationalt kendt og elsket forekæmper for bæredygtig livsstil. Alden har et skarpt og helhjertet fokus på bæredygtighed og hun dækker alt inden for mode, rejser, hoteller, restaurationer og fødevarer.

På sin vej rundt i verden denne sommer kom Alden forbi vores GRÜNBAG studie i Aarhus, for at skrive et indlæg om vores virksomhed. Forud for sit besøg, havde Alden sendt os en ønskeliste til den perfekte rejserygsæk. Hendes ønsker til tasken gik især på designet og placeringen af lommerne. Indvendigt ønskede hun sig dels en separat lomme til sin computer (som vi har foret, så du ikke behøver at have den i et computer sleeve) og dels en A4 lomme til magasiner. Udvendigt ville hun gerne have en åben lomme i hver side, så hendes vandflaske altid var inden for rækkevidde, og til sidst ville hun gerne have en lomme med lynlås til telefon, pung og nøgler, der var tilgængelig, uden at man skulle åbne hele rygsækken.

Aldens første reaktion, da hun fik tasken i hænderne, var, at den var utrolig let! Den vejer blot 0,88 kg, men som I kan se her, så er den alligevel meget rummelig.

Størrelse

Højde: 42-51 cm (kan foldes i toppen)

Bredde: 30 cm

Dybde: 14 cm

Vil du læse mere om Aldens møde med GRÜNBAG, så kan du finde hele hendes indlæg om GRÜNBAG her

Alden rygsæk i bæredygtigt design

Rygsækken er lavet af restmateriale fra pressenningproduktionen i Danmark. Vi indsamler det materiale, som bliver skåret fra, når forskellige virksomheder producerer pressenninger til lastbiler og partytelte. Materialerne har derfor aldrig været i brug, hverken på de europæiske motorvejer eller til diverse havefester og festivaler. Materialerne er kasserede fordi de er fraklip og rester. I vores øjne er de helt ubrugte og meget meget velegnede til taskeproduktion. De er både slidstærke og så mister de hverken farve eller facon på trods flittig brug. Dette stærke materiale går igen i stort set alle vores tasker og også i denne Alden rygsæk.

Stoffet til skulderstropperne er lavet af genanvendt plastic og de er foret med blødt stof fra store termodragter, som vi får fra Viking Lifesaving Equipment. Det samme termostof er brugt til foring af den indvendige computerlomme. De øvrige indvendige lommer er lavet af såkaldt meshbanner, som har været brugt som reklamebannere rundt omkring i Danmark.

"

Rygsækken med de mange anvendelsesmuligheder

Skønt taksen er udviklet med inspiration fra en rejsende, så har den mange andre anvendelsesmuligheder i sig. Vi har allerede haft efterspørgsel på den fra studerende, der er på udkig efter en skole/studie taske. Uanset om du er den aktive type, der skal have en rygsæk til vandre-, cykel- eller sejlturen eller du står og mangler en hverdagsrygsæk, der både kan rumme din computer og hvad du ellers skal have med dig hver dag, så vil Alden rygsæk dække dine behov.

Vi har haft travlt med at få det hele klar, så Alden rygsæk nu kan købes i vores webshop. Du finder alle vores Alden rygsække lige her