Tilbage i juni 2021, leverede GRÜNBAG 80 Norr Strap Backpacks til World Productions, som er holdet bag den BBC aktuelle TV-serie "Showtrial".

Vi har taget en snak med en af teammedlemmerne, Stephanie Shires, som fortæller om, hvad bæredygtighed betyder for dem:

Hvorfor valgte I en bæredygtig taske til jeres team?

I TV og film er der en tradition, hvor både skuespillerne og holdet bag produktionen modtager en gave, når de er færdige med at filme - den kaldes en "wrap gift". Gaven kan være alt fra en kop til en jakke! Det betyder dog, at hvis man har arbejdet i industrien i nogle år, begynder man så småt at have en del af de gaver, og mange af dem ender med at stå og samle støv.

Da vi lavede Showtrial, gik vi meget op i at minimere spild alle de steder, det var muligt. Vi ville sikre os, at vi havde den mindste indvirkning på vores planet, som vi kunne. Vi drak vand på dåse, brugte recycled papir, osv. i håb på at indgyde miljøvenlig praksis i alle dele af produktionen. Derfor var det helt naturligt for os, at vores "Wrap gifts" også skulle være bæredygtige. 

Vi ville gerne finde en gave, der både var praktisk og bæredygtig, og det fik vi i jeres tasker. Herudover ville vi sikre os, at de tasker, vi forærede væk ikke endte med at ligge ubrugte hen. Derfor fik alle i teamet et valg - de kunne enten få en GRÜNBAG eller de kunne plante et træ. Halvdelen af teamet valgte en GRÜNBAG. På den måde kunne vi sikre, at der ikke blev produceret nogle tasker, som ikke ville blive brugt.

I TV branchen har vi også en ordning, der hedder Albert - du kan læse mere om den her. Det er en ordning, der sigter efter miljøvenlige produktioner. Her kan man overvåge og forbedre produktionens indvirkning på miljøet. Albert var et vigtigt værktøj for os igennem hele produktionen af Showtrial, hvor vi blandt andet har registreret, at vi giver miljøvenlige Wrap Gifts. Vores store arbejde med Albert har resulteret i, at Showtrial har fået en kulstofneutral status (hvilket man kan se i slutningen af hver episode).

showtrial-banner

Hvorfor endte I med at vælge en GRÜNBAG?

Vi var vilde med måden GRÜNBAG arbejdede tæt sammen med organisationer og firmaer for at sikre, at der altid bliver leveret de helt rette tasker. Men vigtigst af alt, så var vi vilde med, at GRÜNBAG delte vores værdi, når det kom til at passe på planeten og mindste spild ved at bruge materialer, der alligevel bare skal smides ud.

GRÜNBAGs er også meget praktiske - der er plads til en computer, der er masser af lommer, og så er de lavet i et vandafvisende materiale, hvilket betyder at vi ikke skal være bange for at bruge dem i vores engelske regnfulde vejr.

Jens Peter  og hele GRÜNBAG teamet var super hjælpfulde i hele processen - både da vi bestilte taskerne, og især da vi skulle have importeret taskerne og sørge for, at de kom frem i tide.